Nyhetsbrev

Vinnova ger ut två nyhetsbrev med olika inriktning. Du kan välja att prenumerera på båda eller bara ett genom att klicka på prenumereralänken nedan. Nyhetsbreven är kostnadsfria och du kan när som helst säga upp din prenumeration via en länk i nyhetsbrevet.

Anmäl dig som prenumerant

Aktuellt från Vinnova

Aktuellt från Vinnova är myndighetens breda nyhetsbrev och utkommer cirka nio gånger per år. Som prenumerant får du information om vad som händer på myndigheten, vilka utlysningar som är aktuella och vilka konferenser och seminarier som vi anordnar. Du får även veta vilka nya publikationer som har kommit.

Läs det senaste numret av Aktuellt från Vinnova från den 16 februari

Inside

Nyhetsbrevet Inside håller dig uppdaterad om Horisont 2020 - EU:s forsknings- och innovationsprogram, EUREKA, Eurostars och andra europeiska och internationella FoU-program. Inside utkommer cirka tio gånger per år.

Mer om nyhetsbrevet Inside 

Aktuella artiklar

Nya satsningar inom samverkansprogrammen

Artificiell intelligens, självkörande fordon och materialutveckling. Det är några områden som får ta del av nya satsningar inom ramen för regeringens samverkansprogram.

Nya satsningar inom samverkansprogrammen

Passion ger innovation

Det finns brist på talanger inom teknik och naturvetenskap. Få tjejer är intresserade av att plugga teknik och naturvetenskap. Ännu färre är intresserade av att arbeta med teknik och naturvetenskap.

Passion ger innovation

Möt Vinnovas nya styrelseordförande

Anna Nilsson-Ehle är sedan årsskiftet ny styrelseordförande på Vinnova. Till vardags leder hon arbetet med trafiksäkerhet på SAFER.

Möt Vinnovas nya styrelseordförande

Test i verkliga miljöer

Test och verifiering av nya idéer är viktigt för att få fram innovationer inom alla områden. Vinnova gör nu en satsning på testbäddar i verkliga miljöer inom offentlig sektor, så kallade verklighetslabb.

Test i verkliga miljöer

Som Spotify för kläder

Slit och släng-konceptet har fått en ny innebörd genom företaget Guringos modeteknologiska projekt Streamateria. ”Som Spotify fast för kläder”, som Guringos kreativa ledare Erik Lindvall beskriver det. Projektet får stöd av Vinnova i en ny satsning på att omvandla analoga tjänster till digitala.

Som Spotify för kläder

Satsning på testmiljöer ska göra Sverige mer attraktivt

Mer pengar till strategiska innovationsprogram, en större satsning på testmiljöer och ett nytt system för fördelning av basanslagen till universitet och högskolor. Det är några av nyheterna i regeringens forsknings- och innovationspolitik de kommande åren där Vinnova får en viktig roll.

Satsning på testmiljöer ska göra Sverige mer attraktivt

Tävla om finansiering av Sveriges mest spännande innovationsprojekt

Hos Vinnova tävlar Sveriges mest spännande innovationsprojekt om finansiering för att utveckla framtida affärer. I december öppnar två erbjudanden riktade till små och medelstora företag.

Tävla om finansiering av Sveriges mest spännande innovationsprojekt

Spjutspetsprojekt för framtidens digitaliserade industri

Nu gör Vinnova en ny satsning på radikal innovation inom digitalisering av industrin.

Spjutspetsprojekt för framtidens digitaliserade industri

Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tidigare nummer

 

Om oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss